The Musical Box: McCartneys bästa 80-talare

lördag 3 december 2011

McCartneys bästa 80-talare

Tug Of War skulle kunna vara en väldigt bra Paul McCartney-platta. Här finns sköna låtar som småroliga The Pound Is Sinking, snygga Somebody Who Cares, tuffa Ballroom Dancing och inte helt ofarliga Ebony And Ivory, som är en känga åt rasismen.
Tug Of War är Paul McCartneys bästa platta på hela 80-talet vågar jag nog påstå. Den skulle kunna vara ännu bättre, för det finns ett väldigt stort MEN på den här skivan.

Av någon outgrundlig anledning gör Macca nämligen en duett med Stevie Wonder, What´s That You´re Doing. Både Wonder och McCartney var på den här tiden hur stora superstjärnor som helst.

Men detta blev inte bra. Det är en RIKTIGT JÄVLA tråkig popdisco-låt, som sabbar precis allt. Synd på så rara ärtor, men kemin stämde väl inte, vad vet jag.

Ironiskt nog var det den låten som gjorde att den här skivan sålde i drivor 1982...
Nåja, det finns en duett till, men inte lika välkänd. McCartney gör nämligen också en riktig rockabilly-låt tillsammans med gamle boogie-woogierockern Carl Perkins, Get It. Den är kul och ”den gamle” twangar på rätt ordentligt med sin gitarr.

Så för den skull tycker jag ändå att Tug Of War är väl värd att ha i samlingen.

Nr: 340/2000

Den nedre bilden är hämtad från skivomslaget.

3 kommentarer:

  1. Det är väl inte så konstigt om McCartney valde att samarbeta med Stevie Wonder. Dels fanns det säkert kommersiella överväganden från skivbolaget, men man kan också anta att de båda ville samarbeta av kreativa/konstnärliga skäl. Vi talar ju här om två av de riktigt stora genierna inom 1900-talets populärmusik, och det är inte svårt att tänka sig att de båda tyckte det var utmanande och inspirerande att försöka göra något ihop. Att sedan samarbetet kanske inte blev så lyckat är väl en annan femma...

    SvaraRadera
  2. Håller med. Helt säkert var det på det viset.

    SvaraRadera
  3. Tycker nog att Flowers In The Dirt var Pålles bästa platta på 80 talet. Sent 80 tal konstigt nog

    SvaraRadera