The Musical Box: Bara hyfsat av Tom Petty

onsdag 1 april 2015

Bara hyfsat av Tom Petty

TOM PETTY & THE HEARTBREAKERS – INTO THE GREAT WIDE OPEN – 1991

Into the Great Wide Open är en direkt uppföljare till Tom Pettys succéplatta Full Moon Fever från 1989. Här försöker Petty upprepa framgången en gång till och tar för andra gången hjälp av Jeff Lynne som producent.
Den stora skillnaden är att han här åter har The Heartbreakers bakom sig. Full Moon Fever var ett soloalbum.Tyvärr blir det inte så bra som man hoppats.

Här finns visserligen en hel rad sköna låtar, Learning To Fly, Kings Highway, Into The Great Wide Open och inte minst rockiga Out In The Cold, den bryter av.

Men det låter ärligt talat lite för mycket ELO om låtarna, eller Traveling Wilburys om man så vill. Lynne har ju en tendens att ta över och den här gången blir det för mycket av det goda.

Dessutom håller låtmaterialet inte samma klass som på Full Moon Fever. Men eftersom det är Tom Petty...sammantaget blir det ändå en rätt hyfsat.

För min del duger det naturligtvis, Tom Petty är en rockhjälte och kan göra vad han vill, även om Into The Great Wide Open knappast är någon av hans bästa.

Nr: 1840/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar