The Musical Box: En Daydream Believer

måndag 3 april 2017

En Daydream Believer

JOHN STEWART – BOMBS AWAY DREAM BABIES – 1979

John Stewart är en av alla dem som alltid hamnade i bakgrunden. Detta trots att han en gång i tiden skrev en av världens mest spelade poplåtar, Daydream Believer, superhiten som spelades in av The Monkees 1967. Jag skulle tro att den spelas fortfarande på en del radiostationer.
Men själv hamnade Stewart på något sätt i bakvattnet och fick nöja sig med spelningar på småklubbar och barer, trots en över 40 år lång karriär. Hur många skivor John Stewart gett ut är jag osäker på, men det är ganska många.

Bombs Away Dream Babies letade sig under en kort period fram till min skivsamling. Jag minns faktiskt inte varför jag köpte den. Kanske var det av den anledningen att Lindsey Buckingham och Stevie Nicks är med och backar upp.

Jag tror nästan alla som nån gång bläddrat i en reaback känner igen skivan, även om få köpte den. Den som inte gjorde det har inte missat nån större sensation.

John Stewart är ett exempel på ännu en singer/songwriter som aldrig fick det där riktiga erkännandet som artist. Den äran fick The Monkees...

Nr: utrensad ur samlingen

2 kommentarer:

  1. Ja varför har man denhär ståendes någonstans? Största anledningen är nog att den för bara några år sedan gick för 1kr på Tradera. När det gäller samfrakt gällde det ju att komma upp till max antal skivor inom portogränsen. Sedan chansade man ju på namn som verkade bekanta. Stewart känner man ju igen från Kingston Trio och låten Tom Dooley. Skivan spelades bara en gång, tråkig, men låten Gold hade jag hört på radion tidigare.

    SvaraRadera