The Musical Box: Popmusikens spänstiga gymnaster

tisdag 25 april 2017

Popmusikens spänstiga gymnaster

SPARKS – EXOTIC CREATURES OF THE DEEP – 2008

Sparks är popmusikens spänstiga gymnaster, i vita trikåer, vita sockeplast på sina smäckra fötter och rakbladsvassa mustacher på överläpparna. Exotic Creatures Of The Deep är 2000-talets Sparks.
Bröderna Mael tvekar inte att ta upp arvet från 70-talets fräckaste popskivor, Kimono My House och Propaganda. Samtidigt viker de inte en tum från senare års electrobaserade popmusik. Det gör Exotic Creatures Of The Deep till ett album som frustar av självförtroende och egensinne.
Bröderna Mael har alltid gått sin egen väg. De gör det den här gången också. Visst kan man kalla skivan en flört med både 70-tals gamla fans och samtidigt med housemusikens innefolk.

Men det spelar ingen som helst roll. Exotic Creatures Of The Deep har nämligen den egenheten att musiken fungerar oavsett vilket.

Exotic Creatures Of The Deep är ett fascinerande popalbum. Sparks lider närmare 40 år efter Kimono My House inte av något som skulle kunna kallas nyhetens behag eller har behov att skapa nya hitlåtar.

Sparks är Sparks. Take it or leave it. Det är ett album på samma nivå som Bowies The Next Day och Kraftwerks Tour de France. I vita trikåer, spänstigt, piggt och fräckt, rakbladsvasst och smäckert. 

Nr: 43/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar