The Musical Box: Out Of Our Heads – en rockklassiker

onsdag 5 april 2017

Out Of Our Heads – en rockklassiker

ROLLING STONES – OUT OF OUR HEADS (US) – 1965

Vilken fantastisk rockplatta Out Of Our Heads är! Rollig Stones slösar inte bort en sekund, sätter upp högsta fart från början, river av en rad lysande rockklassiker, avslutar med The Spider And The Fly och One More Try.
Om du nu inte alls delar min mening utan rent av tycker Out Of Our Heads är en tämligen alldaglig rockplatta från mitten av 60-talet anar jag varför. Då är det förmodligen den brittiska pressen av skivan du lyssnat på. Den är lite tamare.

Jag pratar alltså om den amerikanska skivan som redan funnits ute ett par månader när den till slut också släpptes i England och resten av Europa. De båda skivorna har inte mycket gemensamt förutom namnet, bara sex av låtarna är samma.

På den amerikanska pressen finns i stället singlarna The Last Time/Play With Fire samt Satisfaction/The Spider And The Fly och dessutom en lysande liveversion av I´m Alright hämtad från den brittiska EP:n Got Live If You Want (ej att förväxla med live-LP:n med samma namn).

Det är de där fyra singellåtarna som gör amerikanska Out Of Our Heads till den fantastiska LP den är. I det sällskapet lyfter sig också låtarna från den brittiska pressen. Det låter kanske märkligt, men Mercy Mercy, Hitch Hike och That´s How Strong Love Is låter bättre här än på den brittiska skivan.
Det där med Rolling Stones skivutgivningar under 60-talet är rena djungeln. Det var inte förrän med Their Satanic Majesties Request 1967 som utgivningarna på båda sidor Atlanten blev synkroniserade. För samlare av Stones album är det därför alldeles nödvändigt att ha både den amerikanska och brittiska pressen av denna LP.

Nr: 1539/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar