The Musical Box: Bra gjort av Beat City Tubeworks

tisdag 7 november 2017

Bra gjort av Beat City Tubeworks

BEAT CITY TUBEWORKS – I JUST CANNOT BELIEVE IT´S THE INCREDIBLE... - 2016

Om inte en i bandet haft mustach skulle man av bilden på omslaget kunna tro att Beat City Tubeworks är ett skatepunkband i samma anda som Offspring och liknande. Men det här är ett rockband från Jönköping med betoning på rock. Om det finns något som heter klassisk hård rock är Beat City Tubeworks ett bra exempel.
Först ska jag gratulera bandet till att ha gjort en riktigt kul rockplatta. Det bubblar av energi, spritter av spelglädje. Det är musik man blir glad av. Och musik man känner igen.

Utan att Beat City Tubeworks uppenbart plankar en enda låt eller riff finns direkta kopplingar till Status Quo, ZZ Top, Nazareth och nästan varenda annat ”klassiskt” hårdrockband från det tidiga 70-talet.

Det Beat City Tubeworks gör är inget annat är rolig - alldeles förbannat rolig - det är festmusik för oss som passerat en del åldersstreck och oss som aldrig fattat det stora med David Guetta eller Avici.

I vår värld är det nämligen sån här musik som får hela hav av dansgolv att gunga och får folk att skråla med, i eller utan takt.

Ska man då vara lite negativ är det väl så att låtarna inte känns särskilt originella, jag har hört dem förut. Men om man opererar i ett fält som 70-talshårdrock är det en risk man får ta och säkert accepterar.

Då vet man att det mesta och det bästa gjordes redan då och det är helt omöjligt att göra något nytt av det, eller ännu svårare, något bättre. Men ger man sig in i den här genren vet man om det. Men man gör det ändå, för man gillar musiken.

Beat City Tubeworks är en inofficiell fortsättning på nedlagda jönköpingsbandet Horsehead Union, tre av fyra var med där också, som också höll sig inom samma musikgenre. Beat City Tubeworks känns dock lättsammare att lyssna på.

Nr: 390/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar