The Musical Box: The Churchs gnistrande gitarrpop

söndag 27 maj 2012

The Churchs gnistrande gitarrpop

THE CHURCH – THE CHURCH - 1981

The Unguarded Moment var en alldeles lysande liten poplåt. Det vete tusan om den inte kan ha varit en av de allra bästa poplåtarna på hela 80-talet.

Snygg, gnistrande energisk gitarrpop från Australien. Det var väldigt mycket gitarr, förresten. Bandet hette The Church och året var 1981.
Det var musik i precis samma anda som The Records, Romantics, Blondie och andra tuffa new wave-grupper. Det var bara det att The Church kom ett par år för sent...

Men det hindrade ju inte att det var en riktigt kul liten poplåt. The Churchs platta hamnade i min skivsamling bara några dagar efter jag hört låten för första gången.
På LP:n finns ett par små örhängen till, For A Moment We´re Strangers inte minst.
Men The Church höll inte hela vägen.

Visserligen var det läckert med deras smarta och intensiva gitarrer. Men på en del låtar rörde de till det och det blev liksom ingenting av det. Bara ett enda stökande. Så någon mer platta med The Church skaffade jag aldrig.

Men The Unguarded Moment hängde med länge, inte minst på alla de blandband man satte ihop på den tiden och lirade i bilen.

Nr: 280/2222

2 kommentarer:

  1. Debutplattan var bara början på något stort. Nästkommande "The Blurred Crusade" innehöll en mängd poppärlor med klassikern "Almost with you" som öppningslåt. Fortsättningen var också ljus och det blev väl först någon gång på 90-talet de blev halvsega.

    De håller fortfarande på att producera plattor med sviktande kvalité.

    SvaraRadera
  2. Fan, verkar som jag missat något...
    Skyller på att de inte övertygade mig helt på den tiden.

    SvaraRadera