The Musical Box: Mjukgörande salva för skavda trumhinnor

fredag 25 maj 2012

Mjukgörande salva för skavda trumhinnor

McGUINN CLARK & HILLMAN – McGUINN CLARK & HILLMAN - 1979

Det sägs att de gamla byrdslegenderna Roger McGuinn, Gene Clark och Chris Hillman har Eagles att tacka för sina framgångar 1979.

Då var det nämligen tre år sedan Eagles släppt nån LP och folk var sugna på att få höra nåt nytt från Henley och grabbarna, som aldrig kom.
Så den här LP:n dök upp i rätt läge, McGuinn Clark & Hillman. De lät nästan exakt som Eagles, lite lättviktig folkpopsrock med snälla melodier, radiovänligt och trevligt. Så de fick till och med en mindre hit, Don´t You Write Her Off. Allt tack vare Eagles...

(Visst låter det konstigt?)
Det var nog inte deras tanke – hoppas jag - men så blev det.
När Roger McGuinn bestämde sig för att samla ihop några av ursprungsmedlemmarna från The Byrds bestämde han sig också för att det INTE PÅ NÅGRA VILLKOR skulle låta som Byrds. Den här gruppens sound skulle vara något helt nytt.

Och så gjorde de den här plattan...som innehöll allt annat än nya spännande saker. Snacka om att missa målet...
Men de låter inte det minsta som Byrds, om det kan vara till nån tröst...

Nu är väl den här skivan inte särskilt dålig eller tråkig för det. Det är snygg västkustpop, ganska trallvänligt och lite lagom.

Skivan passar alldeles utmärkt att spela efter att man under några grymma dagar grävt ner sig i till exempel Yes tidiga album, och sen behöver något avkopplande för öronen. Som en mjukgörande salva för nariga och skavda trumhinnor.

Nr: 141/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar