The Musical Box: ”En riktigt bra liveskiva”

måndag 7 maj 2012

”En riktigt bra liveskiva”

STEPPENWOLF – LIVE - 1971

Nog faen är Steppenwolf Live från 1971 råtung. Nåt annat var väl inte att vänta. Denna legendariska dubbel-live håller precis allt vad den lovar och lite till.

Varggrinet på omslagsbilden gör det inte sämre. Detta är en riktigt bra liveskiva!
Och ändå fick det här albumet en hel del kritik när det var nytt. Först för att låtarna är hämtade från flera olika konserter. Att man plockade ihop låtarna så var inte så vanligt i början av 70-talet. Då skulle det helst vara hela konserter.

För det andra var det en av de första liveskivor som helt öppet snyggades till och putsades upp i efterhand. En hel del publikljud är pålagt, liksom att det gjorts förbättringar i musiken.
Nu för tiden är sånt standard. Så var det inte 1971.
Men när jag lyssnar på Steppenwolf Live nu gör det där inte något. För det första är varenda spår – så klart – jävligt bra. Det är rena hitkavalkaden med låtar som Sookie Sookie, Magic Carpet Ride, The Pusher och alldeles lysande Don´t Step On The Grass Sam. Born To Be Wild är naturligtvis också med, vad annars...
Monster och Hey Lawdy Mama höll jag på att glömma.

En sak är säker. Steppenwolf var ett av det tidiga 70-talets allra tyngsta amerikanska rockbanden.

Sen har faktiskt producenten Gabriel Mekler lyckats förbannat bra. Att det gjorts en massa pålägg märks inte ett dugg. Så vill du ha en bra liveplatta med tung 70-talsrock, nästan hårdrock, är det här ett givet val.

Nr: 722/2000

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar