The Musical Box: Friskt vatten i källan

lördag 26 maj 2012

Friskt vatten i källan

JOHN FOGERTY – BLUE MOON SWAMP - 1997

 Det var väl tur att John Fogerty gjorde Blue Moon Swamp 1997. Tänk om man fått leva med att 1986 års Eye Of The Zombie skulle blivit hans sista...Det var nämligen en riktigt otäck sak, och det inte bara för att det var en zombie på omslaget.
Blue Moon Swamp är bättre. Den är precis som namnet antyder...

En retroskiva - Fogerty siktade in sig på Blue Ridge Rangers-plattan och country...
Och mycket CCR – Självklart snackar vi Bad Moon Rising och mycket nostalgi...

Tanken var inte dum alls. För vem ville egentligen höra John Fogerty komma med nya grejer 1997. Nä, tillbaka till rötterna, Creedence och lite halvsvettig pilsnerrock skulle det vara.

Något att spela i solgasset på altanen med grillen osande av fett fläskkött och bränd lök. En lättviktig sommarskiva med andra ord.

Sommaren 1997 - som var riktigt varm - satt den här skivan perfekt, A Hundred And Ten In The Shade...

Sen går det ju alltid att klaga på att Fogerty åtminstone kunde hittat på något nytt. Men va faen. Det är bara att inse att hela skivindustrin är korrumperad.

Det är kanske sånt man behöver snubbar som John Fogerty till. Att påminna oss om att det fanns en tid då det fanns friskt vatten i källan...

Nr: 35/cd

2 kommentarer:

 1. Va fasen. Detta är inte en vinylskiva.... =)
  Kom ihåg när min farsgubbe köpte den här och spelade den hela sommaren. Kan nog alla låtarna utantill. En bra platta tycker jag och ett bra blogginlägg... som vanligt!
  //Jonas, Halmstad

  SvaraRadera
 2. He, he, ibland måste man chocka sina läsare!
  Jag tror inte den finns på vinyl...

  SvaraRadera