The Musical Box: Popljud Toppljud

tisdag 22 maj 2012

Popljud Toppljud

OVE AND THE HITMAKERS – POPLJUD TOPPLJUD - 1988

Jag kan väl erkänna att Ove and the Hitmakers platta Popljud toppljud inköptes i ren desperation över att Torsson inte kunde få ur sig nån ny LP i slutet av 80-talet.

Om jag inte tar alldeles fel var det 1988 eller nåt sånt Peter Bruhn på Megahertz i Jönköping sålde skivan till mej.
Ove & the Hitmakers var visserligen från Varberg, men skivan var delvis inspelad i Popfabriken i Klippan. Sånt kan räcka ibland.

Inte för att rock på halländska låter helt och hållet som på skånska. Men nog var det lite klippanromantik över Oves hitmakare.

Och visst hade de en hel bunt kul låtar; Kurt är så kort, Kondomlåten och skräniga Party hos Ove bland annat.
Låtar med texter som ”Ja, här sitter jag Olsson, Mats/med mikrofonen i hand/och bandet står på run/inte trodde jag/när mina vänner sa/här ska spelas rock av sällan skådat slag/Ja, inte är det som Wilmer X å dom/men jag försöker ju så gott jag någonsin kan”, det är nästan klippan-poesi det!

Vanlig enkel bonnarock med uppkavlade skjortärmar, en massa energi och väldigt mycket garv i bakgrunden.

Om Ove & the Hitmakers skulle gjort nån mer platta hade jag säkert köpt den också. Men av någon anledning dök det aldrig upp nån mer. Varför då?

Nr: 646/2222

4 kommentarer:

 1. Det var en fin liten text! Vi höll på några år till men, någon mer skiva blev det aldrig. Har en liten halvrisig demosamling som jag tänkt lägga ut på nätet tillsammans med skivan, som en å annan frågar efter ibland(ok inte ofta,men det händer). Ove dog tragiskt 1997. Har valsat runt i lite olika coverband tills för några år sedan när jag försökte dra igång nåt i "Oves" anda. Det blev FemteHjuletPop efter en låt med Philimon Arthur. Vi har lagt ut några låtar på Soundcloud men aldrig fått ihop ett helt band.Hade varit kul att höra vad du tycker om det. Det verkar vara en skön blogg du har och jag ska kika igenom den lite närmare med tiden, hoppas det finns nåt mer ifrån Klippan. Torsson, Kommisarie Roy, En flugskit i cosmos är alla klassiker som ligger mig varmt om hjärtat! Hälsningar & gott nytt popår! Patrik Jönsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Patrik Jönsson, kan du höra av dig till musikon.se / skivsamlarna? vill gärna veta mer om bandet.

   http://musikon.se/skivor.php?id=3243728

   Radera
  2. Har ingen info om bandet. Kan dock tipsa om den här killen:
   http://hn.se/livetsgang/1.528643-torbjorn-fran-bua-blev-professor-i-usa

   Radera
 2. Vad kul att du hörde av dej!
  Ska absolut lyssna på FemteHjuletPop. Blir det nån skiva av det måste du höra av dej.

  Jodå, det finns en hel del om klippanpopen här på bloggen. Och jag har en hel del liggande som inte blivit publicerat än...och lite till som jag inte hunnit att skriva. Så det kommer mera...

  SvaraRadera