The Musical Box: Electro-funk-hiphop-Moloko

torsdag 18 juni 2015

Electro-funk-hiphop-Moloko

MOLOKO – THINGS TO MAKE AND DO – 2000

Moloko är bäst på det de gör...helt enkelt för att ingen annan gör det”, konstaterar Allmusic.com om detta brittiska tvåmannaband.

Moloko har ett mycket annorlunda sound; electro, funk, hip-hop, drum´n´ base...lägg sedan till Roisin Murphys säregna sätt att sjunga. Hon ligger på samma våglängd som Kate Bush, Lene Lovich och Björk, helt oförutsägbar och mycket spännande.
Things To Make And Do är tredje fullängdaren från Moloko och en relativt ung platta i min samling. Den är gjord år 2000 och följaktligen finns den bara på CD.

Moloko är knappast avkopplande att lyssna på. Blandningen mellan alla olika musikstilar, där pop också är en ingrediens, gör det till en nästan bisarr och ibland småjobbig upplevelse.

Samtidigt som det är mycket underhållande. Jag kan inte låta bli att dra paralleller till ett album som David Bowies 1. Outside, där han verkligen testade var den yttre gränsen för vad som är lyssningsbart fanns i början av 90-talet.

Moloko är inne på samma spår, men har givetvis lagt till 2000-talets fenomen och trender i sin musik.

Moloko slog igenom med Do You Like My Tight Sweater 1995. Things To Make And Do innehåller en rad spännande låtar. Men att välja ut någon av dem från denna märkliga skruvade CD-skiva är för mig omöjligt.

Nr: 81/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar