The Musical Box: Entwhistle leker med rytmer

onsdag 11 januari 2017

Entwhistle leker med rytmer

JOHN ENTWHISTLE – TOO LATE THE HERO – 1981

Före The Who och John Entwhistle visste folk knappt vad en basist höll på med. Efter The Who visste alla. John Entwhistle är förmodligen den basist som haft mest och störst inflytande på kommande generationer av rockmusiker/basister.
Men hans soloalbum, som han passade på att göra när The Who tog sina pauser, blev sällan bra. Too Late The Hero, hans första på 80-talet och den sista på nästan 15 år, är inget lyckat album. Det där med att skriva låtar var aldrig John Entwhistles grej.

Too Late The Hero är därför en riktigt tråkig sak att lyssna på för den vanlige musiklyssnaren. Här finns inte en enda låt som har något lite extra, och Joe Walsh, som är med och spelar gitarr, gör inte att det blir roligare. Jag tröttnar lite för lätt på hans malande.

Däremot tror jag Too Late The Hero kan inspirera andra musiker. John Entwhistle leker med avancerade rytmer och tekniska finesser. Det är ett rent nöje att få höra hans basspel.

Basen kommer ju normalt inte fram särskilt långt på andra inspelningar och skivor, men här gör den givetvis det. Det räcker dock inte för att Too Late The Hero ska ha kvar en plats i min samling.

Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar