The Musical Box: Intelligent bakgrundsmusik kanske?

tisdag 17 januari 2017

Intelligent bakgrundsmusik kanske?

AMON DÜÜL II - CARNIVAL IN BABYLON – 1972

Carnival In Babylon är utan tvivel krautrock. Renate är sångerskan från helvetet och med sig har hon en kör från samma svavelos. Gitarrerna ylar, det är obehagligt oförutsägbart och ofokuserat.
Jag gillar det atmosfäriska intrycket av den här plattan. Men som uppföljare till mästerverket Tanz der Lemminge klarar sig Carnival In Babylon inte särskilt bra. Det ofokuserade, charmiga soundet har här gått över gränsen och förvandlats till något som närmast kan betraktas som yrsel.

Den här gången irrar våra vänner i Amon Düül mest omkring med sina instrument och verkar inte riktigt ha klart för sig vad de ska göra med dem. Resultatet blir därefter.

Jämfört med Tanz Der Lemminge känns detta album något oinspirerat. Visst lirar Weinzierl och Karrer gitarr, men den glödande passionen finns där inte riktigt. Det är rörigt, men verkar vara det mest för att ingen vet varför.

Det är nog av den anledningen jag personligen inte hittar de där låtarna som skulle kunnat få Carnival In Babylon att betyda något extra. En bra platta givetvis – men i Amon Düül-sammanhang lite mainstream...vilket givetvis inte har ett dugg med mainstream att göra...äh, ni fattar vad jag menar.
Den goda nyheten i denna röra är att Carnival In Babylon skulle kunna vara den AD-platta man utan att skämmas skulle kunna presentera för en nybörjare på området. Låtarna är tämligen tillgängliga. Men en gammal AD-veteran tycker förmodligen något helt annat. Intelligent bakgrundsmusik kanske?

Nr: 1195/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar