The Musical Box: Upprörande och fräckt

torsdag 26 januari 2017

Upprörande och fräckt

ROLLING STONES – DECEMBER´S CHILDREN – 1965

Här ligger nyckeln i titeln. December = jul = köp även om det är uselt. Ett gammalt beprövat recept som Stones här använde och på så sätt byggde upp en förmögenhet som inte har motstycke i rockvärlden.
Stones var pionjärer på området och utnyttjade systemet till max. Inget annat band lyckades kränga så många olika skivor med nästan samma material.

December´s Children är ett av de mer cyniska. Låtarna på skivan hämtades delvis från brittiska upplagan av Out Of Our Heads, de som inte tagits med i den amerikanska upplagan.

Man passade på att slänga med singlarna Get Off Of My Clouds och As Tears Goes By, två liveupptagningar från brittiska EP:n Got Live If You Want It och tre låtar från Rolling Stones EP från 1964 som inte hade släppts i USA.

Och vips hade man en helt ny skiva utan att för den skull ha spelat in en enda ny låt. De brydde sig inte ens om att skaffa en ny omslagsbild utan använde helt fräckt bilden från brittiska pressen av Out Of Our Heads.

Jämför gärna med när matvarubutikerna slentrianmässigt packar om kött med utgånget datum. Man får en helt ny och färsk vara...
Ja, jag tycker det är upprörande! Och fräckt, cyniskt och allt där emellan man kan tänka sig. Ändå måste man så klart ha skivan. Inte minst för de där liveinspelningarna som är ett prov på hur bra Stones var på scenen redan i början av sin karriär.

Sen är givetvis Get Off Of My Clouds en låt man bara måste ha på LP-skiva. As Tears Goes By, Stones svar på Yesterday, är så klart alldeles nödvändig den också.

Nr: 656/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar