The Musical Box: Morning Glorys psykedeliska garagerock

tisdag 31 januari 2017

Morning Glorys psykedeliska garagerock

MORNING GLORY – TWO SUNS WORTH – 1969

Det finns flera gamla popgrupper med namnet Morning Glory, ett amerikanskt punkband bland annat. Det finns desssutom ganska många låtar som heter likadant.
Men den här texten ska handla om psykedeliska 60-talsbandet Morning Glory, som spelade sin enda LP 1969. En händelse som stora delar av popvärlden verkar ha missat helt och hållet. Nu är väl inte Morning Glory ett band som orsakar några större jordskalv.

Det är bara hyfsat bra rock med garagerockstendenser utan att för den skuill bli skramligt. Eftersom bandet är från Kalifornien och året är 1969 är det väl psykedelisk garagerock då...

Jo, psykedelisk pop är det helt klart. Att Morning Glort tagit stort intryck av Jefferson Airplane går inte att missa. Morning Glory hade dock ingen gitarrist som Jorma Kaukonen eller en sångerska som Grace Slick som kunde gå in och rädda situationen.

Låtarna känns ofokuserade och svåra att få grepp på, och därmed inte särskilt roliga att lyssna på. Nån i bandet gillade dessutom gillade Mama´s & Papa´s...och så försökte de på något sätt förena de två ytterligheterna...

Det gick inte särskilt bra tycker jag. Two Suns Worth blir både för rörig och för fånig.

Nr: borttagen ur samlingen, såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar