The Musical Box: Steve Miller kom tillbaka efter 17 år

måndag 23 januari 2017

Steve Miller kom tillbaka efter 17 år

STEVE MILLER BAND – BINGO – 2010

Efter 17 år av tystnad kom Steve Miller Band tillbaka. Att nya skivan Bingo blev en blues- och rhytm´n´bluesplatta var inte konstigt, det var med bluesen allt en gång började. Det var dessutom musik som gick hem även på 2000-talet.
Bingo blev ett hyllat album trots att alla låtarna är hämtade från Steve Miller egna gamla hjältar Jimmie Vaughan, B.B King, Earl King, Otis Rush. Det är honky-tonk, det är roadhouseblues, det är gung, ett hårt arbetande band, men framför allt oväntat roligt att lyssna på.

Det finns inte ett svagt spår på skivan och nästan alla låtarna har kittlande hög igenkänningsfaktor. Alla låtarna är covers, men gjorda med sådan innerlighet, värme och glädje att det inte går att tycka illa om dem.
Steve Millers karaktäristiska sångröst är en del av storheten med skivan, men bara delvis. Några år innan inspelningen kom till hade Steve Miller nämligen börjat turnera ihop med gamle blues- och soulsångaren Sonny Charles.

Han gör tre av de tio låtarna på skivan, vilka tack vare det inte ens ett tränat öra direkt skulle kunna placera hos Steve Miller Band. Oavsett vilket är Bingo ett album är helt oumbärligt för gamla SMB-fans.
Bluescovers var inget nytt för Steve Miller 2010. 1986 års ”comebackalbum” Living In The 20th Century var nästan hälften av låtarna covers av gamla Jimmy Reed-låtar.

Nr: 82/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar