The Musical Box: Mungo Jerrys In The Summertime

söndag 18 september 2016

Mungo Jerrys In The Summertime

MUNGO JERRY – ELECTRONICALLY TESTED – 1971

Mungo Jerry slog igenom ordentligt 1970 med In the Summertime. En släpig halvsexig poplåt. Lite udda för att vara en hit, men den gjorde brittiska Mungo Jerry känt över en natt i nästan hela världen. Singeln gick upp som etta i 26 länder bara på ett par veckor. Inte illa för ett band ingen hört talas om innan dess.
Och visst träffar In the Summertime rätt. Det var en sån där låt som nästan varenda unge kunde. Men att få nån bara allmänt musikintresserad att nämna någon mer låt av Mungo Jerry är svårare, trots att de gjorde många andra bra låtar också.

In The Summertime kom som singel 1970, men vilken LP den finns med på är lite svårare att reda ut. Det var inte alltid singlarna togs med på LP-skivorna på den tiden. Låten finns inte med på Mungo Jerrys debutplatta från samma år, inte på den brittiska pressningen (Dawn Records) i alla fall. Däremot på flera andra utgivningar runt om i världen*.

I England fick folk vänta på In the Summertime till 1971 och plattan Electronically Tested, som jag har i samlingen. En ganska bra skiva. Här finns bland annat en nio minuter lång version av Willie Dixons magiska bluesklassiker I Just Want to Make Love to You.

Och inte att förglömma, Baby Jump, Mungo Jerrys uppföljare till supersommarhiten från året innan. Blev Electronically Tested nån storsäljare då? Nix.

Nr: 503/2222

* Bland annat den amerikanska utgåvan av förstaplattan (Janus Records).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar