The Musical Box: Walshs säregna sound

tisdag 6 september 2016

Walshs säregna sound

JOE WALSH – SO WHAT – 1974

När Joe Walsh gav ut So What var han redan hjälte för många. Tiden med James Gang hade satt sina spår. Och Joe Walsh är en bländande gitarrist med ett ganska säreget sound. Efter det älskade många precis allt han gjorde.
Av nån anledning. För allt är inte bra. Ibland blir han jobbig. So What är så där... Det är hans andra soloplatta, eller tredje om man räknar skivan med Barnstorm (1972).

Och visst lirar Walsh gitarr. Men alldeles för lite. Jag vill höra mer av det där skrapiga och vassa soundet. Det där elaka som får det att gå rysningar längs ryggraden. Jag vill inte höra honom lira keyboards (som han i och för sig är rätt bra på) eller sjunga stämmor ihop med Don Henley.
So What är en ganska snäll platta. Kanske för att hans polare från Eagles, Don Henley, Randy Meisner och Glenn Frey är med på ett hörn, sjunger i kören och skriver låtar. Joe Walsh blev one-of-the-boys i Eagles 1976, inför Hotel California-plattan.

Det soundet hittar man på den här skivan också. Så redan här kan man alltså ana hur Eagles skulle låta i sin framtid. På gott och ont.

Nr: borttagen ur samlingen, såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar