The Musical Box: Black Sabbath live alldeles för sent

måndag 17 oktober 2016

Black Sabbath live alldeles för sent

BLACK SABBATH – LIVE AT LAST – 1980

Många gick och väntade på en liveplatta från Black Sabbaths i början och mitten av 70-talet. Men någon sådan släpptes aldrig då. Den kom först 1980, visserligen med inspelningen från konserter i Manchester och London 1973, men det var liksom inte riktigt samma sak. Sju år för sent kändes skivan inte fullt så viktig.
Live At Last kom dessutom ut efter att Ozzy Osbourne lämnat Black Sabbath, vilket kan tyckas vara osedvanligt dålig tajming. Live At Last är kanske inte exakt den liveplatta man önskar sig. Jag saknar till exempel Iron Man. Men å andra sidan verkar bandet vara i ganska hyfsad form och gör en bra, om än inte överväldigande insats.

Live At Last är ett okej livealbum med okej ljud, men inte mer. Jag kan inte låta bli att bli liite besviken. Den där riktigt svettiga livekänslan infinner sig aldrig.

Nej, det här är inte en sån där liveskiva man absolut måste ha i samlingen. Live At Last gjordes tydligen utan att Black Sabbath kände till det.

Det sägs att det var orsaken till att bandet bara något år efter den här LP:n släppte en andra liveplatta, Live Evil, men då med Dio som sångare.

Nr: 2018/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar