The Musical Box: Obligatorisk liveplatta från stonesfabriken

fredag 21 oktober 2016

Obligatorisk liveplatta från stonesfabriken

ROLLING STONES – NO SECURITY – 1998

Hmm, det här känner man igen. Först ett album, sen turné och därefter den obligatoriska liveplattan från samma turné. No Security är den lite undanskymda liveskivan efter Bridges To Babylon-turnén. Oavsett vilket är detta en lysande bra platta!
Det första som slår mig är Mick Jaggers och hela Rolling Stones så oerhört självsäkra attityd...som alltid. Och hur välgjort precis allt är.

Men å andra sidan, 1998 var Stones inne på sitt 35:e år och hur många livespelningar de gjort fram till dess visste de nog inte själva. Då kan man gå ut och vara hur kaxig som helst och bara räkna med att publiken är med från början. Från första tonen närmare bestämt.
Man skulle kunna tycka att Stones konto för livealbum var övertrasserat för länge sen 1998. Att No Security av den anledningen skulle vara en onödig skiva. Då fanns det ju redan ett antal livealbum ute. Men så enkelt är det inte den här gången.

Stones väljer nämligen att inte ta med ett antal självklara låtar. Satisfaction, Let´s Spend The Night Together, Sympathy For The Devil...ja ni vet ungefär.

I stället får låtar från de då nya skivorna, Voodoo Lounge och Bridges To Babylon utrymme, vilket är kul då de inte finns på något annat livealbum.

Å andra sidan var det kanske självklart att Stones skulle riva av då nya storheter som You Got me Rocking och Flip The Switch.

Kul också med gästinhopp från Dave Matthews på Memory Motel och Taj Mahal på Corinna. Det ger No Security lite extra glans. En överraskande bra liveplatta alltså. Svårhittad på vinyl dock, därför har jag den än så länge bara i CD-formatet.

Nr: 202/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar