The Musical Box: Pushtwangers – svensk garagerock

onsdag 5 oktober 2016

Pushtwangers – svensk garagerock

PUSHTWANGERS – HERE WE GO AGAIN – 1986

Ska jag vara helt ärlig tycker jag Pushtwangers kunde tuffat till sig lite grand. Bandnamnet var ju sanslöst fräckt – det skulle kunna vara det bästa namn ett svenskt band någonsin kommit på att kalla sig.
Men Pushtwangers är inga Wilmer X eller Ebba Grön. Det är svensk garagerock kryddad med 60-talspop och punk. Den felande länken mellan Beach Boys och Sex Pistols har det sagts.

Det kanske inte är helt fel, även om det inte är helt rätt heller...jag är nämligen inte säker att det borde finnas en sån länk. Och om den gör det måste man fråga sig varför...

Here We Go Again är bandets skiva från 1986. Eftersom jag inte hört någon av Pushtwangers tidigare (eller senare) skivor, kan jag inte jämföra dem.

Och visst är det ganska stökigt...garagerock var det... Men för att vara ett garageband tycker jag de fläskar på lite väl mycket med synthar och stråkar på den här plattan. Å andra sidan var det 1986... 

Nr: borttagen ur samlingen, såld.

1 kommentar:

  1. Jag såg Pushtwangers live under den här tiden. Det gav inte direkt mersmak... låtarna var nog OK, men har man sättningen trummor-bas-klaviatur-två gitarrer blir det inte så bra om alla spelar allt vad de kan, hela tiden. Då blir det varken tryck eller gung, utan ett jämntjockt slammer där de olika instrumenten hämmar varandra.

    Minns inte hur den här skivan låter - kanske var syntharna och stråkarna ämnade att göra det hela lite livfullare. Men om det känns som att nåt fattas kan det ofta vara bättre att plocka bort något än att bre på med mer.

    Så, det var dagens lektion i rockenrollskolan.

    SvaraRadera