The Musical Box: Journeys From Gospel Oak

torsdag 20 oktober 2016

Journeys From Gospel Oak

IAN MATTHEWS – JOURNEYS FROM GOSPEL OAK – 1972

Journeys From Gospel Oak är en nästan försiktig skiva av Ian Matthews. Kanske lite för mycket åt countryhållet. Men det är ändå en sjysst platta att plocka fram emellanåt, den sprider ett lugn omkring sig.
Bride 1945, som är skivans bästa låt, är en cover hämtad från den amerikanske folkrockmusikern Paul Siebel. Förutom en del egna låtar göra Matthews också covers av bland andra Merle Haggard och Tim Hardin.

Det mesta Ian Matthews gjort låter väldigt amerikanskt. Men han är engelsmän, uppväxt i Scunthorpe i norra England och han var med mitt i den brittiska popexplosionen i mitten av 60-talet. Mitt i är kanske lite mycket sagt, han jobbade i en skoaffär på Carnaby Street i London. Han var under 60-talet sångare i brittiska folkrockbandet Fairport Convention, men flyttade senare till USA.

Han har genom åren gjort närmare 30 studioalbum fram till 2004, allt från med Fairport Convention till bandet Plainsongs, Matthews Southern Comfort och dessutom en lång rad soloplattor. Men det var egentligen inte förrän 1988 som solokarriären tog fart på allvar. Matthews gav då ut albumet Walking A Changing Line, som är hans mest välkända album.

Nr: borttagen ur samlingen, såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar