The Musical Box: Det går precis lika bra med Skärblacka

onsdag 19 oktober 2016

Det går precis lika bra med Skärblacka

SVEN ZETTERBERG – HOLLERIN´ UP A STORM – 2007

När jag lyssnar på vad öronen säger borde den här skivan vara inspelad någonstans i amerikanska södern. Den är emellertid inspelad i Bromma.
Att sångaren borde vara uppväxt nånstans i närheten av Memphis eller New Orleans är lika klart. Sven Zetterberg är dock från Skärblacka, en liten östgötaort som är litet till och med om man jämför med Finspång. Tro nu inte att jag yrar. Jag bodde nämligen i Finspång på 60-talet och det ligger inte långt från Skärblacka. Den delen av researchen inför denna text kan jag.
Sven Zetterberg är jag däremot lite mer osäker på. Det är först på senare tid jag fått upp ögonen (öronen) för denne välsjungande östgöte, gitarrist och munspelsekvilibrist dessutom. Det borde jag så klart gjort tidigare, men blev inte av förrän jag köpte ett par av hans CD-skivor på en loppis i Taberg. Det är givetvis inte på såna ställen man ska hitta Sven Zetterberg-skivor, men så var det.

Hollerin´ Up A Storm är ett soloalbum av Sven Zetterberg. Nästan alla låtar är Sven Zetterbergs egna och de är alla baserade på verkliga händelser, berättas i CD-konvolutet.

Det är en smäktande tårdrypande bluesplatta. Svidande och kvalfylld som bevisar att blues inte nödvändigtvis bara kan göras av folk som är uppväxta i amerikanska sydstaterna. Det går precis lika bra med Skärblacka bara man har den rätta känslan. Och det har Sven Zetterberg.

Nr: 133/CD

1 kommentar:

  1. Sven Zetterberg har under många år (åtminstone sedan tidigt 1990-tal) varit ett av de tunga namnen inom svensk blues. Själv har jag flertalet av hans plattor och har sett honom live vid ett otal tillfällen. Med all respekt för Hr. Zetterberg vill jag dock påstå att "Hollerin'..." inte är någon av hans bättre plattor (även om jag inte skulle kalla den dålig). Personligen håller jag nog de båda soul-orienterade albumen "Let me get over it" och "Moving in the right direction" som hans starkaste. De rekommenderas varmt, även om det mesta han gjort håller hög klass.

    SvaraRadera