The Musical Box: Sista livstecknet från Roxy Music

måndag 24 oktober 2016

Sista livstecknet från Roxy Music

ROXY MUSIC – THE HIGH ROAD – 1983

Det sista livstecknet från Roxy Music. Efter detta mini-album lämnade Bryan Ferry Roxy bakom sig. Som om han inte redan hade gjort det...
The High Road är dock bara en mini-LP med fyra liveinspelade låtar från Roxy Musics Avalon-turné 1982. Man ska nog se LP-skivan som en aptitiretare. Det finns också en DVD med samma namn, innehållande en hel konsert från samma turné, inspelad i Frankrike. Låtarna på skivan är dock från en inspelning gjord vid en konsert i Glasgow.
För en Roxyfanatiker är denna LP självklart intressant. Inte minst för att här finns låten Jealous Guy, en lennoncover som Roxy Music haft en singelhit med 1980. Den kompletteras av Like A Hurricane, en Neil Youngcover samt Bryan Ferrys Can´t Let Go från hans soloalbum The Bride Stripped Bare samt My Only Love som hämtades från Roxyplattan Flesh+Blood.
Själv köpte jag inte skivan när den var ny, trots att jag gått igång ganska hårt på Avalon året innan. Men det berodde enbart på att jag trodde det var en maxisingel och inte en LP. Kan dock inte säga att jag diekt saknat skivan i samlingen. Numera ingår den, men är kanske inte direkt nödvändig.

Nr: 1789/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar