The Musical Box: Dagen efter festen

lördag 12 november 2016

Dagen efter festen

LITTLE FEAT – THE LAST RECORD ALBUM – 1975

Nej, det här är inte Little Feats sista album. Men en och annan skulle säkert kunna påstå det. Det är den sista Little Feat-plattan där Lowell George var intresserad på allvar. Bandet var i mitten av 70-talet på väg mot jazzrock, vilket han sägs inte gillat.
Till skivan efter, Time Loves A Hero, var övergången till jazz klar, men att det fanns långt gående stridigheter i gruppen märks ganska tydligt på The Last Record Album. Det ledde i sin tur till att gruppen splittrades några år senare.

The Last Record Album är ett ganska knepigt album att lyssna på. Att Little Feat hade svårt att komma överens märks tydligt. Här finns en del låtar som är riktigt starka, som Lowell Georges Long Distance Love och Mercenary Territory, även om de knappast går att jämföra med bandets tidigare album.

Musikaliskt sett kan man nog påstå att låtarna på detta album ligger närmast Feats Don´t Fail Me Now än något annat Little Feat-album, dock inte lika glödande passionerade utan mer som stämningen dagen efter festen.

Nr: 1551/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar