The Musical Box: Hon är ihop med en insekt

onsdag 9 november 2016

Hon är ihop med en insekt

WILMER X – KLUBB BONGO – 1989

Andra steget av tre för Wilmer X på vägen mot svenska pophjältar. Det var med skivan efter (Mambo feber) Nisse Hellberg och hans kollegor blev hela Sveriges pophjältar. Klubb Bongo är skivan innan. Innan den var det Teknikens under som så att säga startade hela den resan.
När vi nu har rett ut turordningen går vi raskt över på mindre roliga saker. Det finns väl dem som tycker att jag nu är lite för gnällig nu. Men jag hörde till dem som följde Wilmer X redan under klippantiden och Svensk Pop. Jag har Wilmers första skivor, jag har den där sanslösa mini-LP:n Mediumplay, den med En röd elektrisk gitarr.
Då får man tycka att Wilmer X vägval på 80-talet nog var lite av ett svek i alla fall, även om man tyckte det var roligt att så många började få upp ögonen för dem.

Men man kan så klart inte såga en Wilmer-LP. Klubb Bongo är en bra svensk rock-, eller möjligtvis pop-skiva. Hon är ihop med en insekt är en alldeles förbannat bra låt.

Men jag kan inte hjälpa att jag inte är lika barnsligt förtjust i Klubb Bongo som i Fula fula ord, Djungelliv eller till och med Under hot. Jag saknar den där lite naiva glöden och allra mest det stökiga soundet.

Klubb Bongo är en polerad och mycket städad LP för att vara Wilmer X. Men det blir väl så när man blir äldre. Det gällde tydligen även rockband från Skåne.

Nr: 700/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar