The Musical Box: Ingenting särskilt...men rätt bra

onsdag 2 november 2016

Ingenting särskilt...men rätt bra

KINKS – THINK VISUAL – 1986

Det kanske bara är en tillfällighet. Men när jag hör första spåret på den här plattan, Working At The Factory, kommer jag direkt att tänka på Bruce Springsteen och Born In The USA.

Låten skulle kunna vara hämtad direkt från den plattan. Hade The Boss verkligen sånt grepp att till och med Ray Davies hängde på? Förmodligen var det så, men vi lämnar det ämnet...
...och konstaterar i stället att Think Visual trots det är en bra rockplatta. Överraskande bra för att komma från ett övervintrande gammalt 60- och 70-talsband som ville vara med på 80-talet också. Det finns andra exempel som är betydligt värre.

Nu ska väl Think Visual knappast räknas till Kinks storverk. Låtarna på skivan är egentligen inte något extra, över lag ganska profillösa saker som inte sätter några djupare spår. Det finns inga klassiska rockrökare eller ens halvroliga ballader.

Det är lite jämntjockt om man säger så. Trots det är det ändå en ganska bra platta. Vilket förmodligen hänger på Ray Davies utstrålning och karisma, som på något sätt alltid lyckas få mig att lyssna lite extra.

Hans röst är dessutom väldigt bra även här, vass och elak. Och så är han rätt rolig också. Men be mig inte plocka ut några särskilda låtar, för här finns inget som direkt sticker ut.

Men folk som gillar Springsteen har säkert ett visst nöje i att lyssna på Working At The Factory. Min sammanfattning av Think Visual blir lätt förvirrad: Ingenting särskilt...men rätt bra...

Nr: 2068/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar