The Musical Box: Willys sista med Mink DeVille

torsdag 24 november 2016

Willys sista med Mink DeVille

MINK DEVILLE – SPORTIN´ LIFE – 1985

Alla skivor med Mink DeVille är hög kvalitet. Sportin´ Life är ett i raden av starka album. Det är sista skivan där Willy spelade in under gruppnamnet Mink DeVille. 
Efter den här plattan blev han soloartisten Willy DeVille. Willy ensam fick minst lika stora framgångar som då han hade bandet med sig, främst i Europa.

Sportin´ Life går i samma fina tradition som Where Angels Fear To Thread och Coup De Grace. Men den här gången tycker jag mig också ana en lätt nostalgisk ådra som för tankarna till Mink DeVilles debutskiva och uppföljaren Return To Magenta.

Det beror kanske på att flera av låtarna har mycket blues i sig; Something Beautiful Dying, Easy Street, Italian Shoes och In The Heart Of The City. Skivans stora spår är dock I Must Be Dreaming som blev en ganska stor hit i Europa.

En och annan kan dock säkert tycka att Willy DeVille den här gången använder lite för mycket synthar och att musiken därför skulle bli likformig och småtråkig. Men så blir det inte.

Som alltid när det gäller Willy DeVilles album och låtar känns allt visserligen välgjort och välplanerat, men utan att för den skull bli stelt. Min känsla är snarare passion. I varenda spår, i varenda ton, finns Willy DeVilles närvaro.

Nr: 504/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar