The Musical Box: Hysteriskt i Kelvin Hall

torsdag 30 mars 2017

Hysteriskt i Kelvin Hall

KINKS – LIVE AT KELVIN HALL – 1967

Att den här liveinspelningen är både hysterisk och skrikig kan inte vara någon nyhet. Det är en inspelning från 1967 med ett av Englands mest populära band vid den tiden. Att Kinks hade svårt att höras på grund av publiken, liksom Stones, Beatles och alla andra vid liknande inspelningar, var precis som det skulle vara.
Tyvärr blir därför lyssningsvärdet nu för tiden tämligen begränsat. Så är det också när det gäller många andra berömda liveplattor från mitten av 60-talet, Stones Got Live If You Want It är ett praktexempel, för att inte tala om den där skitjobbiga inspelningen med Beatles från Hollywood Bowl.
Men å andra sidan kan en sån platta vara rätt kul att lyssna på ändå, bara för att få känna på den hysteriska stämningen. Kinks inledningen med Til The End Of The Day är inget annat än magisk. Inte undra på att tjejerna skrek och svimmade vid scenkanten.

Att konserten sen är ganska stökig får man nog skylla på den allmänna extasen. Ett par lysande nummer dyker dock upp i dimmorna. Sunny Afternoon till exempel, som visserligen drar ner tempot men inte yrseln.

Baksidans You Really Got Me, Kinks för alltid största nummer, är så klart hur kul som helst. Avslutningen med bluesmedleyn Milk Cow Blues är visserligen mer skrik och tjut än en medley men ger en ganska tydligt bild av hur atmosfären verkligen var i Kelvin Hall i Glasgow den där kvällen.

Nr: 807/2222

2 kommentarer:

  1. Apropå den där skitjobbiga inspelningen med Beatles från Hollywood Bowl. Den plattan kan man få ett par tior för på Tradera, om man har tur. Jag hade ett ex. av den i M-/M- skick (first UK press 1977) och la ut den på Ebay mest på skoj. Gissa om jag blev förvånad när jag fick 650 kr för den av en samlare i Japan!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha, ha, ja skivförsäljning är en märklig "bransch"...helt klart gäller det att hitta "rätt" köpare...

      Radera