The Musical Box: Tredje gången gillt

lördag 18 mars 2017

Tredje gången gillt

CITY BOY – CITY BOY – 1976

5000 Years/Don´t Know Can´t Tell skulle kunnat vara en suverän start på City Boys debutplatta. Det är en svettig rocker och inte så lite experimentell. Sen blir det faktiskt nästan ännu bättre med The Hap-Ki-Do Kid, skivans enda hit och förmodligen City Boys allra bästa låt någonsin.
Tråkigt att det inte är plattans a-sida som börjar så...utan b-sidan. Då hade jag kanske tyckt skivan vara bra mycket bättre än vad jag anser nu. A-sidan är nämligen ganska träig. Inte en enda av låtarna där har det där lilla extra som skulle kunna få mig att gå igång.

City Boys första skiva har haft många turer i min samling. Jag köpte den faktiskt när den var ny. På den tiden lyssnade jag på band som 10cc och Queen, och City Boy var inte så långt ifrån.

Sen köpte jag Book Early också. Och tack vare den sålde jag sen varenda City Boy-platta...debutskivan också.

Sen ångrade jag mig och köpte bara något år senare den där plattan igen, bara för The Hap-Ki-Do Kid. Och där fick den stå. Men när jag nån gång i slutet av 80-talet rensade ut skivor jag aldrig lyssnade på åkte den ut igen...

För några år sen köpte jag skivan en tredje gång...för jag tyckte jag ”behövde” Hap-Ki-Do Kid. Köpa samma skiva tre gånger...kan jag möjligtvis göra anspråk på något slags rekord?
Bekymret är dock att den inte blivit bättre för varje gång jag betalat dyra pengar för den (nåja, sista gången gav jag inte så mycket). Jag tycker ungefär likadant nu som då. Inledningen på b-sidan är bra. A-sidan bara seg.

Nr: 677/2222

OBS! Favorit i repris. Jag har skrivit om denna skiva tidigare, men ger den nu en ny chans med en delvis nyskriven text.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar