The Musical Box: Santanas Odds & Sods

måndag 6 mars 2017

Santanas Odds & Sods

CARLOS SANTANA – BLUES FOR SALVADOR – 1987

Är det här Santanas svar på The Whos Odds And Sods? En del outtakes, en och annan outgiven låt, några alternativa versioner och en rad livelåtar inte utgivna på andra album.
Nåja, sånt kan man leva med. Santana gör (nästan) alltid bra grejer och det ju så kul att få höra honom spela gitarr. Blues For Salvador är en platta man kan damma av någon gång ibland. Men kom samtidigt ihåg att 80-talet inte var Santanas. Å andra sidan är ljudet väldigt bra...

Det finns två märkliga saker med skivan. Dels anges den som ett soloalbum av Carlos Santana. Det är det dock inte, på nästan varenda låt har han bandet med sig, om än i skiftande former.

Skillnaden mellan bandet Santana och Carlos Santana som soloartist har väl aldrig varit särskilt distinkt. Men möjligtvis kan det vara så att han inte ville släppa en LP med sådant här material i bandets namn utan valde att göra det i sitt eget...av någon anledning.

Det andra märkliga – som är mycket märkligt – är att Blues For Salvador 1989 fick en grammis för ”Best Rock Instrumental Performance”, Santanas så här långt enda grammis.

Har jag missat något. Var verkligen alla outtakes och alternativa versioner på Blues For Salvador så ohyggligt bra? Nää, jag tror helt enkelt det handlade om att 80-talet var ganska saggigt och att det inte fanns så mycket annat att välja på...

Nr: 1160/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar