The Musical Box: Man behöver inte ha alla skivor med en grupp

fredag 17 mars 2017

Man behöver inte ha alla skivor med en grupp

GOLDEN EARRING – SOMETHING HEAVY GOING DOWN – 1984

Klasse i källaren har rätt. Man behöver inte ha alla skivor med en grupp bara för att man gillar dem. De dåliga skivorna kan man låta. Detta är anledningen till att min samling av Bruce Springsteen numera tre skivor...för att inte tala om min Dire Straits-samling som är reducerad till två.
Problemet är att man inte vet det där alla gånger innan man har lyssnat på skivan, det vill säga köpt den. Men jag trodde faktiskt på Something Heavy Going Down, som är Golden Earrings tredje livealbum.

De två första liveplattorna, Live från 1977 och 2nd Live från 1981 är ju kanonplattor, så varför skulle inte SHGD vara det också? Att Golden Earring är ett lysande liveband har jag koll på. Sen är skivtiteln lockande, tunga grejer på gång alltså!

Men tungt är det sista Something Heavy Going Down är. Det är okej rock, arenarock om man så vill, anonym med andra ord. Oinspirerad kanske, den version av Twilight Zone som finns här ger inte Golden Earring några nya fans, vilket den i alla situationer annars borde göra.

Men när det gäller Golden Earring ger jag mig inte lika lätt som med Springsteen och Dire Straits. Jag ska ge Something Heavy Going Down ett par chanser till. Men är det så att den inte blir bättre, då...

Nr: 1875/2222

2 kommentarer:

 1. Det fanns en tid då jag sålde skivor som jag tyckte jag klarade mig utan. Det har jag slutat med. Dels för att jag inte behöver de korvören som betalas för begagnade CD (just det argumentet gäller alltså inte vinyl), och har plats i huset, och dels för att det brukade bli så att jag köpte de flesta på nytt efterhand. Och då hade de naturligtvis ett betydligt högre marknadsvärde.

  Marknadsvärdet för begagnade CD är förmodligen i botten just nu, men jag räknar kallt med att CD-nostalgin slår till om ett par år. Fast jag lär inte vilja göra mig av med några skivor då heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar också på den där CD-nostalgin. Fördelen just nu är att det ibland går att göra ett och annat CD-fynd. Det gör det däremot inte när det gäller vinyl...

   Av erfarenhet vet jag att det är "riskabelt" att göra sig av med gamla älskade skivor. Risken är ju att man köper tillbaka dem några år senare...jag har räknat med att det kan bli så...det har det gjort förr...

   Radera