The Musical Box: Knocked Out Loaded

tisdag 6 juni 2017

Knocked Out Loaded

BOB DYLAN – KNOCKED OUT LOADED - 1986

Knocked Out Loaded är en dylan-skiva med ganska dåligt rykte, till och med bland de mest hängivna fansen. Det har de så klart rätt i. Denna skiva från 1986 hör definitivt inte till hans bästa. Men å andra sidan är en ”kass” platta med Bob Dylan väldigt mycket bättre än det mesta annat...
Särskilt ett år som 1986, som inte lär gå till rockhistorien som ett av de bättre. Att det var syntharna, trummaskinerna och de feta produktionernas år – och årtionde – slår självklart igenom på den här skivan. Lika mycket som det gjorde på LP:n innan också, Empire Burlesque, som åtminstone jag gärna jämför med.

Den stora skillnaden mellan de två skivorna är dock melodierna och energin. Om Empire Burlesque, trots sina discorytmer, var en energiladdad platta med flera starka melodier, är Knocked Out Loaded betydligt tröttare.

I mitten av 80-talet turnerade Dylan flitigt ihop med Tom Petty & The Heartbreakers. De konserterna lär ha varit bra.

För min del hade jag nog önskat lite mer av Petty på den här skivan. Nu är han bara med på ett enda spår, Got My Mind Made Up.

Möjligtvis kan man väl hävda att denna småtuffa rocker är den bästa låten på Knocked Out Loaded tillsammans med halvgospeln Brownsville Girl, men konkurrensen är inte direkt mördande...

Nr: 564/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar