The Musical Box: Jamming With Edward – bara för samlare

torsdag 1 juni 2017

Jamming With Edward – bara för samlare

ROLLING STONES – JAMMING WITH EDWARD – 1972

Jamming With Edward är inget stonesalbum i egentligen mening. Meningen var att Keith Richards skulle varit med. Men det var han inte...
Jamming With Edward är – som namnet säger – diverse jam inspelade medan resten av bandet väntade på att deras fingerfärdiga gitarrist skulle dyka upp. Jamming With Edward är vad de hittade på under den tiden. Till sin hjälp hade stenarna Ry Cooder och Nicky Hopkins. Det är den sistnämnde som är Edward, det är han som ritat omslagsbilderna.

Nu är inte Jamming With Edward någon extra minnesvärd jamsession. Utan att ha någon som helst koll gissar jag att det borde finns mängder av bättre oplanerade inspelningar som aldrig fått se dagens ljus.

Jamming With Edward är i mina öron en ganska tråkig historia som egentligen inte tillför någonting. Det jag saknar är – så klart – Keith Richards gitarr. Vilket i och för sig var vad Rolling Stones också gjorde...

LP:n består av sex långa improviserade jam. Det bästa av dem dyker upp direkt, The Boudoir Stomp. Efter det kan jag inte påstå att någon av låtarna är särskilt spännande. Med andra ord är Jamming With Edward enbart en LP för samlare.

Nr: 1985/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar