The Musical Box: Minnen från boulevarden

torsdag 29 juni 2017

Minnen från boulevarden

ANDERS F RÖNNBLOM – BOULEVARDMINNEN – 1990

Boulevardminnen är en tur till folkparken och countryrock. Det är kulörta lyktor, dansbanans gistna trägolv, varmkorv, mellanöl, en orkester och tombolans lotterier. Det är också, enligt texten på baksidan, en romantisk återblick till LP:n Komedia – En tripp nerför Tarschan Boulevard. ”En plats där flera olika spel tar form”.
Det är den andra plattan i rad Anders F gjorde tillsammans med Bravado Bravado. Det är gedigen country och kanske parodi, pastisch eller ett stänk ironi. Det är svårt att veta, för om det inte vore för texterna...ja, då är det på sina ställen dansbandspop...tänker då närmast på Annamaria...

Men det är ett roligt besök och ganska trevligt trots att myggorna börjar bita framåt natten och det blir fuktigt kyligt. För Anders F är på spelhumör och bjuder upp till både dans och skratt och delar ut en och annan välriktad snyting.
Okej, det är svårsmält för en gammal rocker, men tidlöst och opretentiöst och dessutom förbannat bra gjort. Låten Boulevardminnen, över sex minuter lång, är en av LP:ns höjdare. Men här finns också spännande saker som Tic-Tac-Toe, Rock me in the moonlight, Lyckohjulet och bakom skyttebanan står Flickan med den blågröna blicken och väntar.

Tarschan Boulevard är hetsig, högljudd och ganska stökig, som Avenyn i Göteborg en lördagskväll. Boulevardminnen har andra bevekelsegrunder, och lämnar efter sig samma nostalgiska känsla som ett besök i folkparken Eklunden på Visingsö.

Nr: 1030/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar