The Musical Box: ”Ser att Dieter Dierks producerat”

torsdag 8 juni 2017

”Ser att Dieter Dierks producerat”

DULL KNIFE – ELECTRIC INDIAN – 1971

Dull Knifes enda LP skulle kunna vara ett bra exempel på det folk i allmänhet tror om krautrock. Ett halvtaskigt hårdrockband med förkärlek för fläskiga orgelriff, långa obegripliga låtar och en grötig sångare som sjunger på engelska, men bryter på tyska. Skivomslaget är osmakligt, vilket är ännu ett kännetecken.
Dull Knife har alla de ”kvaliteterna” och släppte dessutom bara en enda LP, vilket ytterligare förstärker intrycket. Det var nämligen ganska vanligt att det bara blev en enda skiva för många av de där banden. Dull Knife är med andra ord ett krautrockband som håller till ganska långt ner i seriesystemet (för att göra en jämförelse med en annan tysk favorithobby, fotboll).

Jag kan dock inte låta bli att tycka Dull Knife är ett ganska charmigt gäng. Electric Indian är en rolig platta att lyssna på om man är på rätta humöret. Att gruppen har hämtat sin inspiration från Deep Purple och kanske främst Uriah Heep är mer än uppenbart.

Jag var kanske lite väl mycket besserwisser när jag köpte den, ångrar det nu, men det bara blev så.

Följande samtal utspelade sig i skivbutiken:
Skivköparen (jag): Vet du vad det här är för något?
Försäljaren: Nää...och inte kan jag spela den heller, den är ju oöppnad.
Jag: Ok, det förstår jag. Men jag ser ju att det är Dieter Dierks som producerat, då är det tunga grejer. Och säkert bra, jag tar den...
Jag ångrar dock inte ett ögonblick att jag köpte skivan utan att ha lyssnat på den.

Nr: 1684/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar