The Musical Box: Nån som blev förolämpad?

fredag 29 september 2017

Nån som blev förolämpad?

FRANK ZAPPA – HAVE I OFFENDED SOMEONE? - 1997

Om han hade? Skulle tro det! Halva världen ungefär, förmodligen var det långt fler som känt sig förolämpade. Det var med låtarna på den här samlings-CD:n Frank Zappa blev hela rockvärldens mest ironiska snuskgubbe. De som redan älskade Zappa älskade honom ännu mer. De som hatade honom blev säkert några fler.
Med den bakgrunden är idén att ge ut ett samlingsalbum med de allra värsta låtarna Zappa spelat in givetvis lysande. Här finns en rad klassiker i genren pornrock, Dinah-Moe Humm, Jewish Princess, Goblin Girl, Valley Girl, He´s So Gay, Disco Boy och självklart superhitsens superhit i genren Bobby Brown.

Zappa var inte i livet när skivan gavs ut, men jag gissar att han själv hade älskat idén. Have I Offended Someone? passar ypperligt in i raden av alla zappa-parodier under det sena 70-talet och tidiga 80-talet, med Thing-Fish och Joe´s Garage som de mest välkända och samtidigt mest hatade.

För Zappa-samlarna går det inte att låta skivan vara bara för att det är ett samlingsalbum. Ånej, Zappas familjeföretag såg naturligtvis till att det togs med då två aldrig tidigare utgivna låtar; Dumb All Over och Tinsel Town Rebellion.

Så skivan måste in i samlingen, så är det bara. Men man kan trösta sig med att det är en alldeles lysande underhållning för zappa-fansen och ironikerna, samtidigt som låtarna och dess innehåll kan få andra att kräkas som katter.

Nr: 60/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar