The Musical Box: How Dare You växer till sig

lördag 7 april 2018

How Dare You växer till sig

10CC – HOW DARE YOU? - 1976

How Dare You behöver tid för att sjunka in. Så där en tio till femton år skulle jag tippa. Den är knepig, och tvetydig, och lite schizofren. Men när den väl fått tid att växa, då kan man konstatera att det är en riktigt bra platta. Inte alls så där konstig som man först tyckte. För How Dare You har nämligen två sidor.
Den mjuka sida
How Dare You är till och med lite sentimental och lagom småtrevlig.
I´m Mandy Fly Me till exempel, som skulle kunna var en sån där allrasistadansenlåt, om den nu vid något tillfälle skulle spelas på något dansställe. Rock´n Roll Lullaby, Lazy Ways och Don´t Hang Up passar in här också. Små trevliga sötsaker som man kanske inte ska lägga allt för mycket tid på.
Den hårda sidan
Det finns några såna där låtar som jag kan tänka mig skulle höras i öronen precis innan en flygplanskrasch. Obevekligt och metalliskt. Arts For Arts Sake till exempel. Det är förresten en av de allra bästa låtar 10cc någonsin gjorde. Bara det där stentuffa riffet i början räcker egentligen. Det är vasst! Och så är den elak. ”Give me your love, give me it all, give me in the kitchen, give me in the hall”. Det är hur syrligt och ironiskt som helst. I Wanna Rule the World är precis lika elak. Det gör de bra 10cc.
Men som sagt. How Dare You kanske verkar lite tråkig till en början. Men låt den stå till sig. Då mognar den, blir vuxen kan man väl säga...Den borde vara fullvuxen nu. Skivan kom ju 1976.

Nr: 900/2222

Jag har skrivit om skivan tidigare, men ger den nu en ny chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar