The Musical Box: Sinners skjuter från höften

måndag 23 april 2018

Sinners skjuter från höften

SINNERS – WHEN SHE LIES – 1988

Är detta den bästa rocklåt som någonsin gjorts i det här landet? 1988 älskade nog alla låten och själv blev jag helt knäckt när Peter, som då hade Vinyl Mania i ett hörn inne på & Mauritz i Jönköping, spelade skivan. Men han hade bara ett exemplar hemma och det skulle han ha själv.
Då MTV bestämde sig för att köra When She Lies på sin a-lista flera veckor i rad blev skivan efter det naturligtvis omöjlig att få tag på. Under många år fick jag nöja mig med en samlings-CD, Skånska Rockklassiker, där den var en av 17 lysande sydsvenska rockpärlor.

Men det där ögonblicket på Vinyl Mania när jag första gången hörde låten glömmer jag aldrig. När jag för inte så länge sen av en händelse hittade skivan på en försäljningssajt kom det där ögonblicket tillbaka, och nu har jag skivan här.

I slutet av 80-talet var skånska Sinners Sveriges bästa rockband, jag kan inte komma på något annat band som var ens i närheten.

Ruffigt enkel rak rock, en raspig gitarr och en sångare, Sven Köhler, från en annan värld gjorde Sinners låtar, inte minst första LP:n From The Heart Down, till såna där upplevelser som fortfarande gör att håret reser sig i nacken.

When She Lies finns dock bara på singel, och ett och annat samlingsalbum. B-sidans Future Kiss är dock hämtad från From The Heart Down.

1990 kom Sinners andra LP, Piece By Piece. Då hade bandet lämnat Amigo Records för MNW och framtiden såg väldigt ljus ut för det bästa bandet i Lund.

Nr: 118/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar