The Musical Box: Ian Hunter och E Street Band

lördag 5 maj 2018

Ian Hunter och E Street Band

IAN HUNTER – YOU´RE NEVER ALONE WITH A SCHIZOPHRENIC – 1979

Det här är en musikskatt att ha hemma, Ian Hunters You´re Never Alone With A Schizophrenic är ett briljant rockalbum, ett av sin tids bästa. Men så tog han också hjälp av E Street Band.
Det sena 70-talet var Bruce Springsteens. Därför var det inte så märkligt att Ian Hunter tog med sig Gary Tallent, Max Weinberg och Roy Bittan in I studion när han fick chansen. Albumet spelades in i New York dit Hunter tagit vägen för att hitta det sound han var ute efter. Ett rakt, rått och ärligt sound men ändå fylligt och kraftfullt. Det fick han med E Street Band bakom sig.
You´re Never Alone With A Schizophrenic är så här långt Ian Hunters mest lyckade rockplatta. Inledningen med Just Another Night, Wild East och Cleveland Rocks är minst sagt bedövande, som följs upp av svalkande balladen Ships som Hunter av någon anledning själv inte fick någon större hit med själv, det fick i stället märkligt nog Barry Manilow.

Men å andra sidan fick Hunter en dundrande singelhit med Cleveland Rocks, som måste ha gått flera varv runt jorden innan den stannade av.

You´re Never Alone With a Schizophrenic kom i rätt tid för vår gamle glamrockshjälte. Hans stjärna hade efter splittringen av Mott the Hoople börjat dala och CBS ville knappt ge ut hans skivor. Men det här albumet blev en vändpunkt, tack vare E Street Band.

Nr: 115/2222

Favorit i repris med delvis ny text.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar