The Musical Box: Mer koskälla i rockmusik

söndag 27 maj 2018

Mer koskälla i rockmusik

TOMMY TUTONE – TOMMY TUTONE – 1980

Det används alldeles för lite koskälla i rockmusik nu för tiden! Det var bättre förr! Som bevis tar jag låten Cheap Date med Tommy Tutone från 1980. De grabbarna kunde lira på koskälla. Lysande!Varför har ingen annan fattat det?
Det är dessutom en rätt bra rocklåt. Men inte skivans bästa. Den heter Angel Say No och är spåret innan. Den blev visst en mindre hit i USA. Skivan jag snackar om är gruppen Tommy Tutones debutalbum från 1980, som heter just Tommy Tutone.

Inte särskilt fantasirikt kanske, särskilt med tanke på att uppföljaren fick namnet...just det, Tommy Tutone 2. Den lär ha varit bättre, men jag har aldrig hört den.
Vi går tillbaka till den fantasilösa ettan. Som inte alls är fantasilös mer än till namnet. Tommy Tutone river av den ena lilla rockrökaren efter den andra och kör en hel rad fräcka gitarrlicks. Det är rätt skön rock, lite new wave med faktiskt inslag av jazz och sånt. Men det blir rätt bra.

Jag gillar skivan. Och särskilt då Cheap Date. Det är en bra rocker. En av de bästa med koskälla jag har hört. Det skulle jag kunna stå för även om jag blev ganska hårt pressad.

Tommy Tutone blev aldrig något särskilt framgångsrikt band. De gjorde sammanlagt tre plattor. På den sista måste det ha bränt till lite i de kreativa hjärnvindlingarna, den fick namnet National Emotion.

Nr: 309/2222

OBS! Favorit i repris. Jag har skrivit om denna skiva tidigare, men ger den nu en ny chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar