The Musical Box: Queen Live killers

lördag 19 maj 2018

Queen Live killers

QUEEN – LIVE KILLERS – 1979

Live Killers blev en rasande och frustande avslutning av 70-talet för Queen. Det är något så ovanligt som ett bra live-album, hett och adrenalinpumpande. Den nästan utmattande starten med We Will Rock You, Let Me Entertain You och Death on Two Legs kunde inte varit bättre.
Okej, som alla liveplattor har Live Killers sina brister. Ljudet är naturligtvis inte det allra bästa. Det är till och med ganska kasst. De som gillar Queens studioplattor med alla over-dubs och finesser kan nog tycka det här är lite för klent. Men va tusan, vilka livealbum från 70-talet hade egentligen bra ljud?
Men för dem som gillar en vrålande publik, Brian Mays gitarr och Queen precis som de är. Då är det här skivan att ha. Saken blir inte sämre av att Queen redan på 70-talet hade hundra tunnor att ösa när det gäller bra låtar.

På den här dubbeln staplas den ena superhiten på den andra. Killer Queen, Don´t Stop Me Now, Brighton Rock, Tie Your Mother Down...och självklart...Bohemian Rhapsody. Det är bra grejer. Och det på ett enda album.
Den enda låt jag har svårt för är Now I´m Here. Men den gillade jag inte studioversionen av heller. Så det kan väl kvitta. Nej, Live Killers är en riktig festskiva. Åtminstone var den det på den tiden det begav sig.

Nr: 890/2222

OBS! Favorit i repris. Jag har skrivit om denna skiva tidigare, men ger den nu en ny chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar