The Musical Box: Är detta bara trams?

tisdag 11 november 2014

Är detta bara trams?

GRAND FUNK RAILROAD – ALL THE GIRLS IN THE WORLD BEWARE – 1974

All The Girls In The World, Beware! är nog en av de tramsigaste LP-skivor jag har i min samling. Det räcker med omslagsbilden för att konstatera det. Grand Funk-gossarna led nog av lite storhetsvansinne eller nåt sånt.
Några muskelberg var de inte. Även om de själva kanske tyckte att deras musik var åt det hållet; tung, hård rock med en rejält fet orgel i bakgrunden. Det hade de i alla fall visat på skivorna innan, Closer To Home, We´re An American Band, E Pluribus Funk...
All The Girls In The World, Beware! är från 1974 och får väl anses höra till Grand Funk Railroads senare album. Namnet är förresten jättefånigt. Hur tänkte de där egentligen?

Hela skivan är tramsig och flamsig. För av nån anledning - som kanske var nödvändig när jag tänker efter - gick Mark Farner och hans kollegor från de lite tyngre grejerna till det här...som jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva...

Här sviker min analytiska förmåga fullständigt. Gladpop kanske... Men ta mej tusan om LP:n ändå inte är lite rolig. Några bra låtar, på allvar, vet jag inte om det finns. Men Responsobility och Look At Granny Run Run är rätt kul pop.

Nr: 41/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar