The Musical Box: Torsson tio år senare

torsdag 13 november 2014

Torsson tio år senare

TORSSON – SENAP & KETCHUP – 2009

Att ge ut en liveskiva med enbart gamla välkända standardlåtar där publiken dessutom nästan är helt bortmixad låter som en ganska onödig sak. Det är nog också vad Torssons Senap & ketchup är för de allra flesta. Men för dem som följt och fortfarande följer bandet är detta givetvis en alldeles nödvändig skiva.
Det var till och med så att fansen krävde ett nytt livealbum. Senast Torsson släppt en liveplatta innan Senap & ketchup var 1998 med visserligen alldeles lysande Elvamannalag, men mycket hade hänt på de där åren.

Senap & ketchup är Torsson tio år senare. Låtarna är ungefär desamma, men det är ett annat Torsson som står på scenen. Mycket tuffare, mycket rockigare och definitivt också mycket tajtare.
Den där lite tuffare attityden märktes först på albumet Terese & Valdez 2002. När sedan Mikael Sellers, ex-gitarrist i The Sinners, tog plats i Torsson några år efter det blev skillnaden markant.

När albumet Det fjärde bästa bandet i Lund släpptes 2007 var det ett Torsson med ett nytt sound. De hade gått från country-blues-pop till rockband.

På det här albumet ligger alltså inte det intressanta i vilka låtar som spelas, utan hur 2000-talets Torsson låter.

Bandet kör nästan alla sina gamla klassiker, från Max och Nisse till Älgjakten, Lena Green och Det spelades bättre boll. Men nu är de rocklåtar.

Nr: 207/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar