The Musical Box: En bländande samling livelåtar

söndag 12 juni 2016

En bländande samling livelåtar

JIMI HENDRIX – CONCERTS – 1982

Om det här varit en inspelning från en enda livekonsert skulle det här albumet hört till de legendariska. Men nu är det inte så. Låtarna är hämtade från en rad olika konserter, inspelningar som dammsugits upp från diverse bortglömda taper.
Men det är inte kattskit ändå. Det finns tusentals liveinspelningar med Hendrix utgivna, alltifrån alla är bra eller ens intressanta. Men den här dubbel-LP:n är något annat. Det är en bra samling liveinspelningar. Riktigt bra.
Visserligen är det en ganska märklig blandning. Här finns inspelningar från Winterland i San Francisco, från Royal Albert Hall i London och från en rad andra ställen där emellan. Någon direkt röd tråd går inte att hitta där även om Winterland-konserten på sitt sätt dominerar.
Skivans allra bästa spår, en bländande version av Voodoo Chile, är förresten hämtad från Winterlandkonserten liksom näst bästa spåret Little Wing. Nästan bara för de låtarna är den här dubbeln värd att ha i samlingen.

Men för ovanlighetens skull finns det fler smaskigheter att fiska upp ur den här concertsgrytan. I Don´t Live Today är svår att gå förbi.

Fire, Hey Joe och Here My Train A Comin är några till...och då tror jag nog att jag ändå missat att nämna en del andra.

Jag skulle kunna tänka mig att Concerts är en bra introduktion för den som vill börja lyssna på Hendrix liveinspelningar. Kanske den allra bästa.

Nr: 1846/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar