The Musical Box: Shu Bi Duas bästa platta

måndag 6 juni 2016

Shu Bi Duas bästa platta

När jag kom till slutet av denna text slog det mig att det inte blev som utlovats i rubriken. Därför fick jag raskt bege mig tillbaka till innan texten började, alltså hit, och berätta att något gick galet på vägen. Bara så ni vet.

SHU BI DUA – 4 – 1977

Jag ska ännu en gång berätta om en av alla dessa Shu Bi Dua-skivor som funnits i min samling. De finns inte där längre, jag har tagit bort dem. Däremot har de inte lämnat huset där jag bor då ingen annan vill ta hand om dem.
Ni kanske tycker det är förfärligt att ha så många Shu Bu Dua-skivor på ett och samma ställe, men vad ska jag göra?

Dagens text ska berätta om min favoritplatta med Shu Bi Dua, dessa danskars fjärde album, nr 4. Den är vad jag tycker ett litet mirakel, ett sånt man inte begriper sig på hur det går till, som snabbkaffe, torrschampo eller strykfria skjortor. Eller vänta nu...

...favorit och favorit. Det räcker ju inte med en enda bra låt – Mig og så Harry – för att göra ett mirakel. Nää, den här fyran är nog bara näst bäst i Shu Bi Dua-samlingen när jag tänker efter.

10:an är ju roligare. Något mirakel är fyran inte, där var jag ute och cyklade (nånstans på Jylland).
Men 6:an är ju också ganska kul. Definitivt roligare än fyran. Vad tänkte jag på egentligen?
...och sen får man inte glömma nummer 13, den med Sexchikane, som blev en hitlåt både på Lolland och Falster.

78`eren – minns nån den skivan? Den var ju bra på riktigt. En rockplatta som fyran absolut inte kan mäta sig med. Men efter den kommer fyran. Det är helt bestämt så.

Shu Bi Dua 4 är Shu Bi Duas femte bästa album. Så är det.

Nr: borttagen ur samlingen, säljes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar