The Musical Box: Två röster från södern

lördag 18 juni 2016

Två röster från södern

NISSE HELLBERG & PEPS PERSSON – RÖSTER FRÅN SÖDERN – 1994

Visst var det här en spännande skiva, två av rösterna som placerat Skåne i mitten på den svenska rockkartan slog sig ihop för att lira blues.
Det blev så klart bra, även om Nisse Hellberg förmodligen hade svårt att skaka av sig 90-talets hitlistepop. Det är nåt magiskt med dej och MS Colinda är till exempel mer pop än blues, men varför gnälla.

När Nisse försvann ner i källaren för att svänga ihop låtar med Sveriges grand maestro på depressiv skånsk blues var det kanske den väg han behövde ta för att hitta tillbaka till Wilmer X ursprungssound.

Ett par år efter den här CD:n tog han och Wilmer X nya välgörande vägar när de med albumet Primitiv gick tillbaka till sina rötter. Var det här det började?

Peps och Nisse hade jobbat ihop redan innan Röster från södern. När Wilmer X spelade in sin Mambo feber 1990 var Peps där med och sjöng duett med Nisse i Perssons gård, vilken på slutet får sin alldeles egen pepsanstrykning när han på bred skånska försöker förklara vägen till den där gården...
Röster från södern är så klart ingen hitlistemaskin, och förmodligen inte heller särskilt radiovänlig. Låtarna passar liksom inte riktigt för det. Det är en CD man bör spela när man är ensam eller behöver något annat att tänka på. En sjysst platta helt enkelt.

Nr: 49/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar