The Musical Box: En känsla av förkrossande ödslighet

söndag 5 juni 2016

En känsla av förkrossande ödslighet

PAUL KELLY – SPRING AND FALL - 2013

Jag är inte musiker. Jag analyserar inte, hör inte musik i toner, skalor, synkoper eller taktarter. Jag spelar inga instrument. För mig är musik en känsla jag registrerar, alltid tillsammans med bilder som skapas i mitt medvetande. Det är det sätt jag försöker beskriva musik, som känslor eller bilder.
Det är den känslan som säger mig att Spring And Fall är ett album som man inte bara kan låta passera, det måste kommenteras och kanske förklaras. Men hur ska jag kunna förklara den behagfulla och njutbara bild bara jag ser, den känsla bara jag känner.
Eller så är det så att Paul Kellys musik skapar ungefär samma känsla och ger nästan samma bilder till fler än bara mig. En känsla av förkrossade ödslighet, samtidigt ödmjuk och samtidigt oändligt vis.

Spring And Fall är bara ett album i raden från australiensaren Paul Kelly. Det är ännu ett album med nästan bara hans röst och en akustisk gitarr.

Trots den sparsmakade omgivningen hittar Paul Kelly just de toner, skalor och taktarter som får mina känslor att reagera och får mig att tänka i bilder jag aldrig tidigare sett, från komiska Cold As Canada till vackra, hänsynsfulla I´m On Your Side. Spring And Fall är ännu ett lysande album av Paul Kelly.

Nr: 83/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar