The Musical Box: Kraftwerk före Kraftwerk

fredag 24 juni 2016

Kraftwerk före Kraftwerk

ORGANISATION – TONE FLOAT – 1970

Denna CD är en klåparmässigt gjord piratkopia från italienska Crown Records, vilket jag inte upptäckte förrän det var för sent. Bland annat är två av låtarna felstavade; Rhythm Salad har fått heta Ryythm Salad och Noitasinagro har fått namnet Noitasinwaqagro.
Men det hajade jag inte när jag stod och höll i skivan, utan såg det först när jag kollade upp skivan på nätet. Ljudet är dock bra och man får dessutom en liveinspelning med Kraftwerk från en gammal liveinspelad tv-sändning, så helt värdelös är denna CD kanske inte.

Tone Float är första skivan med Florian Schneider och Ralf Hütter, alltså Kraftwerk och därmed en skiva med viss sprängkraft. Organisation, som de kallade sig då, har dock bara delvis med Kraftwerk att göra. Närmare bestämt bandets två första kraftwerkskivor; den röda och den gröna konen.
Räkna därför inte med att musiken här påminner det allra minsta om The Robots eller Radio Activitet. Tone Float är från en tid långt före Schnedier och Hütter insett möjligheterna med elektronik och datorer och i stället gjorde som folk gjorde mest på den tiden, alltså spelade på vanliga instrument.

Men eftersom det är krautrock är musiken som sig bör knappast särskilt tillgänglig eller publikfriande.

De som eventuellt skulle tro det blir snabbt av med den tanken redan under första spåret som klockas in på dryga 20 minuter och tog mig tre dagar att komma igenom.

De tre avslutade låtarna, som ligger på cirka sex till sju minuter är lite lättare att ta till sig, men knappast musik man kan rekommendera.

Nr: 219/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar